Məzəli burgerlər

Fransada yaşayan və adlarından başqa heç bir şey ilə tanınmayan  iki qrafik dizayner maraqlı bir sayt yaradıblar. Saytda bunların özləri uydurduğu bugerlərin şəkillərini paylaşırlar. Çox məzələ alınlb və istədik ki, Barakat.az oxucuları ilə də bunu paylaşaq.

Hər şey Kevin və Tomasın öz studiyalarının mətbəxində birlikdə nahar etməsindən başladı. Bir gün nahar hazırlayərkən onlarda çox orijinal bir sendviç alındı. Onun şəkilini dostlar dərhal internetdə paylaşdılar. Sonra isə elə bütövlüklə burger...

Mətbəx sirləri - Barakat.az-dan məsləhərlət. 2-ci hissə.

1. Bərk ət

Bəzən biz çox damarlı olan bir ət alırıq. Bişdikdən sonra o bərk alınır və çətin çeynənilir. Kefnizi pozmayın: onu yumşaq və zərif etməyin bir neçə üsülu var.

Meyvələrin köməyi ilə. İstənilən meyvəni doğrayın: alma, ananas, manqo və ua armud. Əti hazırlayarkən arasına meyvənin dənəciklərini düzün. Onlar öz suyunu ətə verəcək və ət xeyli yumşalacaq.

Kolanın köməyi ilə. Qızartmaq istədiyiniz əti cəmi 10 dəqiqəlik kola ilə doldurulmuş qaba yerləşdirin. Bundan sonra çıxardın, bir ...

Ceym Oliverdən məsləhətlər: mətbəxdə necə intizam yaratmaq olar.

Sən demə mətbəxdə intizamım olması istifadə etdiyimiz ərzaqlar qədər vacibdir. Çünki mətbəxdə lazım olmayan əşyalar və təmizlik işləri vaxtınızı almadıqda yeməklərin hazırlanması daha da asan və şən olur.

Təəsüflər olsun ki, mətbəxin ideal vəziyyətdə saxlanmasına nəzarət etmək çox çətindir. Lakin, tanınmış britaniyalı aşbaz Ceyms Oliver bizimlə mətbəxin daimi təmiz və geniş olması üçün nə lazım olduğu məsləhətləri ilə bölüşdü.

Mətbəxi necə təmiz saxlamaq olar

1.Mətbəx əşyalarını öz yerlərində...

Mətbəx sirləri - Barakat.az-dan məsləhətlər.

  1. Əti tez-tez çevirməyin - belə siz onun xırıltılı üzünü itimiş olarsınız, ətin isə quru olacaq, çünkü suyu tavaya axacaq. Kotletin və ya döymə ətin nə vaxtı çeviriləcəyini necə bilmək olar? Tavanı sirkələyin, əgər ət onun içində "sürüşürsə", demək ki vaxtdır.
  2. Soyuq sıxılmış zeytun yağında yemək qızardmaq böyük səhvdir: yüksək temperaturda yağ "yanmağa" başlayır və bununla da təamın dadını və xeyirini azaldır.

  1. Xarab yumurtalar suyun üzərinə çıxır, belələrini yemək qəti qadağandır. Təzə yumurta...

Gündəlik istifadə etdiyiniz ərzaqların keyfiyyətinin yoxlanmasının 10 üsulu.

Ərzaqların keyfiyyətinin yoxlanmasının bir çox yolu var, lakin bunlardan çoxusu qəlizdir və mütəxəssis köməyini tələb edir.

Bizi sizi özünüz sərbəst evdə və xətta dükanda istifadə edə biləcəyiniz üsullarla tanış edəcəyik.

Toyuq

Ağ xəttlərəhəddən artıq qalın olan piyə diqqət yetirin. Bu o deməkdir ki, quşu qısa müddətdə hormonal qatqılarla qıdalandırıblar. Belə bir ətə xeyirli demək olmaz.

Bundan başqa ətin rəngi də önəmlidir: sarı olması ətin təzə olmamasından xəbər verir. Toyuq əti çəhr...